Fransa’da koşulan FIM Dünya Süpersport Şampiyonası’nın 12. ayak yarışını Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu kazandı. Dünya Supersport Şampiyonası’nda üç kez şampiyonluğa uzanarak rekorları adeta alt üst ederek efsaneleşen Sofuoğlu, kariyerindeki 80. Supersport sınavına çıktı. Rakibi ingiliz pilot Sam Lowes ile büyük bir çekişme yaşayan Sofuoğlu, son turda kırmızı bayrakla yarışın durdurulmasına rağmen, Supersporttaki 26. zaferine imza attı.
Bu sene dünya şampiyonluğunu İngiliz rakibine kaptıran Milli motosikletçi Sofuoğlu, Magny-Cours (4.411 m) pistinde Kawasaki’yi markalar şampiyonu yapmak mücadele etti. Sofuoğlu’nun kazandığı birincilikle Kawasaki, markalar şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı. Supersport sınıfında markalar şampiyonluğu bulunmayan Kawasaki, 18 puan farkla Yamaha’nın önünde bulunuyor.
Cumartesi günü kaza yapmasına rağmen yarışı kazandığını belirten Kenan Sofuoğlu, “Çok zor ve iyi bir seneyi arkamızda bırakıyoruz. Değişik nedenlerden dolayı bu sezonu böyle tamamlıyoruz. Sam beni geçmek için çok iyi savaştı. Onun çok iyi bir geleceği var. Bizim için zor bir hafta sonu olmasına rağmen yarışı kazandım” dedi.
Sezonun 13. ayak yarışı 20 Ekim Pazar günü, İspanya’nın Jerez pistinde koşulacak.
SÜRÜCÜLER KLASMANI
1. Sam Lowes (Büyük Britanya) 225
2. KENAN SOFUOĞLU (TÜRKİYE) 181
3. Fabien Foret (Fransa) 134
4. Michael VD Mark (Hollanda) 117
5. Lorenzo Zanetti (İtalya) 108
MARKALAR KLASMANI
1. Kawasaki 250 puan
2. Yamaha 233
3. Honda 152
Kaynak:Tmf